PROSJEKTER

Majorstuen RK deltar i felles hjelpeprosjekter i regi av Rotary-bevegelsen, men har også gjennomført egne opplegg som har engasjert de fleste av klubbens medlemmer. Ett av dem er det flerårige engasjementet i Bishkek i Kirgisistan.

Bishkek i Kirgisistan

Da den tidligere sovjetiske republikken Kirgisistan ble selvstendig i 1993, ble det klart at hovedstaden, Bishkek, har et stort problem med foreldreløse gatebarn. En frivillig norsk organisasjon startet drift av et lokalt barnehjem (Svetly Put) i byen, og ildsjeler i Majorstuen RK gikk inn for å støtte dette prosjektet. Samtidig ble det utviklet nær kontakt med Bishkeks lokale Rotary-klubb for å utvikle arbeidet videre. 

Klubbene ble enige om å etablere en yrkesskole. Ideen var å gi foreldreløse barn mulighet til å gå fra barnehjem til skolegang, og videre til håndverkerutdannelse, slik at de kunne stå på egne bein når de en gang måtte klare seg selv. I samme forbindelse ble det vedtatt å bygge et hybelhus for å gi dem et sted å bo i etableringsfasen. 

Majorstuen RK la prosjektet frem for Utenriksdepartementet i Oslo, som bevilget penger til prosjektet. Bishkek RK trakk på sin side inn både statlige myndigheter og den politiske ledelsen i Bishkek. Etter noen års arbeid, ble prosjektet styrt over målstreken i april 2015. 

Her er link til en informasjonsvideo om prosjektet.

https://www.youtube.com/watch?v=R3ZBgjCJIRY&feature=youtu.be

Bishkek prosjektet er nå avsluttet. 

Her er også noen bilder fra år 2017 som viser utviklingen frisørlærlingene har hatt. 


Here is a link to the information video in english

http://youtu.be/ikSqlu3QNr8


Sosiale medier

Møteinformasjon

Møtested: Lorry
Adresse: Parkveien 12
Postnummer: 0117
Sted: Oslo
Land: NO
Møtedag: Fredag
Møtetid: 12:15:00
Møtespråk: no

Les merrotary lenker

Nyheter fra
rotary INTERNATIONAL:

Loading RSS...

NORFO - Rotary RSS

Loading RSS...

District - Rotary RSS

Loading RSS...